Sepania e fai ufimata

Ua faailoa mai e le Minisita o le Soifua Maloloina, Salvador Illa, o kamupani ie "taua" o loo faalauiloaina se poloketi e gaosia ai le 100 miliona matapulepule, lea e lima miliona o le a gaosia i le amataga o le vaiaso fou.O lenei mea na auiliiliina i lona tulai mai i le Komisi o le lala o le Konekeresi a Sui Tofia, lea na ia faailoa mai ai o nei matapulepule "o le a sili atu ona lauiloa" ona o le faʻamalosia i le Aso Tofi nei o le tiute e faʻaaogaina i luga. auala lautele.

hgfh

Ina ua uma ona faʻailoa e eseese "ofo i le maketi" mo nei oloa, na faʻaalia e le Minisita o le Soifua Maloloina e "eseese tagata gaosi oloa a le atunuʻu ua faʻaopoopo i latou gaosiga".Faatasi ai ma i latou, o le vaega o teuga.O le mea lea, ua taʻua ai o vaega i le lalolagi ie o loʻo atiaʻe se poloketi e gaosia ai le aofaʻi o le 100 miliona o nei matapulepule mama.Ma o le a lata mai.

Fai mai Illa, o le gaosiga o le lima miliona o le a amata i le vaiaso fou, lea o le a siitia "i le 10 miliona i le vaiaso pe a faʻamautu le gaosiga."O nei matapulepule o le a tufatufa atu i nofoaga tetele faapisinisi ma faʻavaeina o kamupani eseese.

E le gata i lea, o le tala lea a le minisita, o nei kamupani "fuafua" e tufatufa atu ufimata toe faʻaaogaina e ala i vailaʻau i le amataga o Iuni.


Taimi meli: Me-23-2020
WhatsApp Online Chat!